Ana Sözleşme

MİNT FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ
ESAS SÖZLEŞMESİ

Madde 1 Kuruluş ve Kurucular

Aşağıda adları yazılı kişiler tarafından 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca finansal kiralama ile iştigal etmek üzere Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre bir anonim şirket kurulmuştur.
Şirketin Kurucuları ile ilgili unvan, adres ve milliyet bilgisi aşağıda verilmiştir.

1
Hissedar Unvanı Hun Perakende Enerji ve İnşaat A.Ş.
Adresi Esentepe Mah. Kore Şehitleri Cad. Propa Plaza Blok No: 4-6 İç Kapı No: 30 Şişli / İSTANBUL
Milliyeti Türkiye
TC Kimlik No. / Vergi No. 4640658789

2
Hissedar Unvanı Sefer ALTIOĞLU
Adresi Beşiktaş/İstanbul
Milliyeti Türkiye
TC Kimlik No. / Vergi No. 15829256200

Madde 2 Şirket Unvanı

Şirketin unvanı Mint Finansal Kiralama Anonim Şirketi’dir. Bu unvan aşağıda “Şirket” olarak ifade edilmiştir.

Madde 3 Merkez ve Şubeler

[Şirketin güncel adresi şu şekildedir: Mecidiyeköy Yolu Cd. N.12 Trump Towers 2. Kule K27 2702/A Ofis Şişli/İstanbul'dur. Adres değişikliği yönetim kurulu kararı ile yapıldığından ayrıca esas sözleşme maddesi değiştirilmemiştir. İlgili adres değişikliği tescil edilmiş olup karar 30.01.2024 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nden ilan edilmiştir.]
Şirketin merkezi “İstanbul”dur.
Adres değişikliğinde yeni adres, Ticaret Siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan ettirilir ve ayrıca ilgili kurumlara bildirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat Şirket’e yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen yeni adresini süresi içerisinde tescil ettirmemiş Şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
Şirket Yönetim Kurulu lüzum ve ihtiyaç gördüğü takdirde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve
Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümleri ve diğer yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan ve ilgili mercilerden gereken kanuni izinleri almak suretiyle Türkiye’de ve yabancı ülkelerde şubeler ve temsilcilikler açabilir

Madde 4 Şirketin Amaç ve Konusu
Şirket'in amaç ve iştigal konusu Finansal Kiralama Kanunu'na aykırı olmamak, iştigal konusu içinde olmak veya ona yardımcı olmak ve yürürlükteki mevzuatın cevazı dahilinde bulunmak koşuluyla başlıca şunlardır.
1- Mevzuat hükümleri çerçevesinde yurt içi ve dışı finansal kiralama faaliyetlerinde bulunmak ve her çeşidi ile kiralama işlemleri yapmak.
2- Finansal Kiralama Kanunu hükümlerine göre sözleşmeye konu teşkil edecek menkul ve gayrimenkulleri satın almak, ithal etmek, kiralamak, üzerlerinde hak ve mükellefiyetler tesis etmek, sigorta ettirmek, satmak veya devir ve temlik etmek.
3- İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, amaç ve konusunu gerçekleştirmek amacıyla her türlü borçlanmalara girmek, tahvil, bono ve benzeri menkul kıymetleri ihraç etmek suretiyle sermaye piyasalarından kaynak sağlamak.
4- Aracılık faaliyeti ve menkul kıymet portföy işletmeciliği olmamak kaydıyla, iyi bir finans idaresinin gerektirdiği şekilde menkul değer ve kıymetli evrak almak ve üzerinde tasarrufta bulunmak. 5- Finansal kiralama ve diğer kiralama işleriyle ilgili olmak üzere her türlü teşebbüs ve taahhütlere girişmek; yerli ve yabancı şahıslarla iş birliği yapmak, sermaye şirketleri ortaklığı, iş ortaklığı (joint venture) ve konsorsiyum kurmak veya kurulmuş olanlara iştirak etmek, gerektiğinde bunları satmak, devretmek veya tasfiye etmek.
6- Finansal kiralama ve diğer kiralama işleriyle ilgili olarak milli ve milletlerarası nitelikte mümessillik faaliyetinde bulunmak, komisyon muameleleri yapmak, mümessillik kurmak.
7- Finansal, teknik ve hukuki danışmanlıklarda bulunmak veya bunları başka şahıslar ile birlikte gerçekleştirmek.
8- Teşvik belgesine bağlanmış bulunan bir yatırımın bir bölümünün veya tamamının finansal kiralama ile gerçekleştirilmesi halinde, kiracının teşvik belgesinde belirtilen ve satın alma halinde kiracının hak kazandığı teşviklerden tespit edilmiş olan esaslar dahilinde yararlanmak.
9- Mevzuat hükümleri dairesinde kiralama ve leasing evrakını devir ve iskonto etmek veya ettirmek.
10- Amaç ve konusu ile ilgili hususların tahakkuk ettirilebilmesi için
a- Teminatlı veya teminatsız her nevi krediler almak ve gerektiğinde şirketin menkul ve gayrimenkul mallarını rehin ve ipotek etmek,
b- Giriştiği iş ve taahhütlerin icap ettirdiği hallerde başkalarına ait menkul ve gayrimenkuller üzerinde, şirket lehine rehin ve ipotek tesis ve tescil ettirmek.
11- Şirketin ihtiyaçlarını karşılamak veya alacaklarını tahsil etmek amacıyla, her türlü taşınır ve taşınmaz mallar ile finansal kiralama konusu yapmamak kaydı ile markalar, unvanlar, know-how gibi gayri maddi değerleri almak, satmak ve bunlar üzerinde her türlü hak ve mükellefiyetler tesis etmek.
12- Servis, bakım, montaj ve benzeri faaliyetleri organize etmek.
13- Kanuni mevzuat çerçevesinde yabancı uzman veya personel çalıştırmak.


Madde 5 Şirketin Süresi

Şirket kati kuruluşlardan itibaren başlamak üzere süresiz kurulmuştur.

Madde 6 Sermaye Artırımı
[Şirket paylarının tamamı Mint Finansal Kiralama A.Ş.’ye devredilmiştir. Bu duruma ilişkin pay sahipliği bildirimi sicile yapılmıştır. 30.01.2024 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edilmiştir.]
Şirket’in esas sermayesi 50.000.000 TL (elli milyon Türk Lirası) olup bu sermaye beheri 1 (bir) Türk Lirası nominal değerde toplam 50.000.000 adet nama yazılı paya ayrılmıştır. Her bir hisse bir oy hakkına tekabül etmektedir.
Şirket hisseleri pay sahiplerinin namına yazılı olup esas sermaye taahhüdünün tamamen ifasından sonra ihraç edilir.
Şirket sermayesinin hissedarlar arasındaki dağılımı aşağıdaki gibidir.

Hissedar Hun Perakende Enerji ve İnşaat A.Ş.
Hisse Adedi 45.000.000
Hisse Değeri (TL) 45.000.000
Hisse Oranı (%) 90

Hissedar Sefer Altıoğlu
Hisse Adedi 5.000.000
Hisse Değeri (TL) 5.000.000
Hisse Oranı (%) 10

Toplam
Hisse Adedi 50.000.000
Hisse Değeri (TL) 50.000.000
Hisse Oranı (%) 100

Pay senetlerinin tamamı nama yazılıdır. Hisse senetleri veya ilmühaberler Yönetim Kurulu Kararı ile çıkarabilir.

Madde 7 Yönetim Kurulu

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu hükümleri ile buna bağlı ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, Şirket’in Yönetim Kurulu, genel müdür dahil üç kişiden az olamaz. Genel müdür veya genel müdür bulunmadığı hallerde genel müdür vekili Yönetim Kurulu’nun doğal üyesidir.

Madde 8 Yönetim Kurulu’nun Süresi
1- Yönetim Kurulu üyeleri en çok üç yıl için seçilir. Süresi biten üye yeniden seçilebilir.
2- Genel Kurul kalan süresine bakmaksızın Yönetim Kurulu üyelerini kısmen veya tamamen değiştirebilir.
3- Yönetim Kurulu üyeliğinde eksilme olması halinde, Yönetim Kurulu, boşalan üyeyi seçer ve yapılacak ilk toplantıda Genel Kurul'un onayın sunar.

Madde 9 Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Vekili
Yönetim Kurulu, her yıl olağan ya da seçimlerin yenilendiği olağanüstü Genel Kurul toplantısını izleyen ilk toplantısında, bir başkan ve bir başkan vekili seçer.

Madde 10 Yönetim Kurulu Toplantıları
1- Yönetim Kurulu, Şirket’in işleri gerektirdikçe başkan veya başkan vekilinin çağrısı ile toplanır. Her üye, Yönetim Kurulu’nun toplantıya çağrılmasını başkandan, başkanın bulunmadığı zamanlarda da başkan vekilinden yazılı olarak isteyebilir.
2- Yönetim Kurulu toplantıları Şirket merkezinde yapılır. Ancak Yönetim Kurulu kararı ile toplantıların başka bir yerde yapılması mümkündür.
3- Gereken durumlarda Yönetim Kurulu, toplantı yapmadan bir kararın teklifinin üyeler tarafından imzalanması veya önerilen karar metni hususunda üyelerin yazılı onayı (mektup veya telefaks ile) alınması ile karar verebilir.
4- Yönetim Kurulu’nun toplanabilmesi için işbu Ana Sözleşme’nin madde (7/1) hükmü uyarınca mürettep aza sayısının yarısından bir fazlasının hazır bulunması şarttır. Yönetim Kurulunun karar alabilmesi için katılanların yarısından bir fazlasının oyu şarttır.
5- Şirketin yönetim kurulu toplantısına katılma hakkına sahip olanlar bu toplantılara, Türk Ticaret Kanunu’nun 1527’nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Ticaret Şirketlerinde Anonim Şirket Genel Kurulları Dışında Elektronik Ortamda Yapılacak Kurullar Hakkında Tebliğ hükümleri uyarınca hak sahiplerinin bu toplantılara elektronik ortamda katılmalarına ve oy vermelerine imkân tanıyacak Elektronik Toplantı Sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak toplantılarda şirket sözleşmesinin bu hükmü uyarınca kurulmuş olan sistem üzerinden veya destek hizmeti alınacak sistem üzerinden hak sahiplerinin ilgili mevzuatta belirtilen haklarını Tebliğ hükümlerinde belirtilen çerçevede kullanabilmesi sağlanır.

Madde 11 Yönetim Kurulunun Ücretleri
Yönetim Kurulu üyelerine ödenecek aylık ücret veya huzur hakkı Genel Kurulca saptanır.

Madde 12 Genel Müdür
Yönetim Kurulu, tespit edeceği ilkeler ve sınırlar içerisinde Şirket işlerini yürütmek üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan Yönetmelik ile tarif edilen niteliklere sahip Genel Müdür ve Genel Müdür'ün önerisi üzerine Genel Müdür Yardımcılarını, Şube Yöneticilerini ve Temsilcilerini seçer.
Genel Müdür tayin edilene kadar geçici olarak görev yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdür Vekili seçilebilir. Genel Müdür Vekili'nin Genel Müdür'ün sahip olması gereken tahsil ve deneyim koşullarını taşımaları şarttır.

Madde 13 Şirketin Yönetimi ve Temsili
6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu hükümleri ile buna bağlı ilgili mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla,

1- Şirketin yönetimi, yönetim kuruluna aittir.
Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu’nun 367. maddesi uyarınca, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen en az iki yönetim kurulu üyesine, bir komiteye veya müştereken hareket edecek üçüncü kişilere devretmeye yetkilidir.
2- Şirket’in temsili Yönetim Kurulu’na aittir.
Yönetim Kurulu, temsil yetkisini müştereken hareket etmek üzere murahhas üyelere veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir Yönetim Kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır.
3- İmza yetkileri ve yetki dereceleri Yönetim Kurulu kararı ile saptanır, karar tescil ve ilan olunur.
Şirket adına yapılan herhangi bir işlemin ya da düzenlenen herhangi bir belgenin, kağıdın, senedin ve sözleşmenin geçerli ve Şirket’ i bağlayıcı olabilmesi için bunun, Şirket unvanı veya kaşesi altında Yönetim Kurulu tarafından çıkarılacak imza sirküleri ile belirlenecek en az iki imza yetkilisinin imzalarını taşması şarttır.
4- Yönetim kurulu, yukarıda belirtilen temsilciler dışında, temsile yetkili olmayan yönetim kurulu üyelerini veya Şirket’e hizmet akdi ile bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları olarak atayabilir. Bu şekilde atanacak olanların görev ve yetkileri, Türk Ticaret Kanunu’nun 367. maddesine göre hazırlanacak iç yönergede açıkça belirlenir.

Madde 14 Genel Kurul
Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde ve en az yılda 1 (bir) kez yapılır; olağanüstü toplantı ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
Yönetim Kurulu’nun toptan istifası veya Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı veya bir kısmının değiştirilmesi gerektiği zaman Genel Kurul’un olağanüstü toplantıya çağrılması şarttır.
Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir.
Şirket Genel Kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanunu’nun 409. maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
Genel kurul, Şirket’in merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır. Şirket’in Genel Kurul toplantılarına katılma hakkı bulunan hak sahipleri bu toplantılara, Türk Ticaret Kanunu’nun 1527’nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca hak sahiplerinin genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkân tanıyacak elektronik genel kurul sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın alabilir. Yapılacak tüm genel kurul toplantılarında esas sözleşmenin bu hükmü uyarınca, kurulmuş olan sistem üzerinden hak sahiplerinin ve temsilcilerinin, anılan Yönetmelik hükümlerinde belirtilen haklarını kullanabilmesi sağlanır.

Madde 15 Toplantıya Çağrı ve Gündem
1- Toplantıya çağrı hakkında Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanır.
2- Genel Kurul, Şirket'in idare merkezinde veya idare merkezinin bulunduğu şehrin diğer müsait bir yerinde toplanır.
Genel Kurul'u olağan ve olağanüstü toplantıya çağırma yetkisi Yönetim Kurulu'na aittir. Ancak denetçiler de zorunlu ve ivedi nedenlerle Genel Kurul'u toplantıya çağırmaya yetkili ve zorunludurlar.
3- Genel Kurul 'u toplantıya çağırma ile ilgili ilanda ve çağrı mektuplarında toplantı yeri, günü, saatinin belirtilmesi ve gündemin yazılması zorunludur. Ana Sözleşme’de değişiklik yapmak üzere Genel Kurul'un toplantıya çağrılması halinde ilanda ve çağrı mektuplarında gündemden başka değiştirilmesi önerilen Ana Sözleşme'nin eski ve yeni metinlerinin de birlikte ilan edilmesi gereklidir.

Madde 16 Genel Kurulun Yetkileri
1- Yönetim Kurulu'nun yetkisi üzerinde bulunan işleri müzakere etmek ve karara bağlamak.
2- Gereken hallerde Yönetim Kurulu'na özel izinler vermek.
3- Olağan ve Olağanüstü Genel Kurul gündemlerinde yer alan konulan müzakere ederek karara bağlamak.
4- Yukarıda kalanlar dışında Türk Ticaret Kanunu ve diğer mevzuatın verdiği yetkileri kullanmak.

Madde 17 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Müracaat ve Toplantıda Komiser Bulundurulması
Gerek olağan ve gerek olağanüstü Genel Kurul toplantıları toplantı gününden iki hafta önce yazı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bildirilir.
Genel Kurul toplantılarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı komiseri bulunması zorunludur. Komiserin yokluğunda yapılacak toplantılarda alınacak kararlar geçerli değildir.

Madde 18 Genel Kurullarda Toplantı ve Karar Nisabı
Genel Kurullarda toplantı ve karar nisabında Türk Ticaret Kanunu'nun 372. maddesi uygulanır. Genel Kurul gündeminde Ana Sözleşme değişikliğinin yer alması halinde toplantı ve karar nisaplarında Türk Ticaret Kanunu'nun 388. maddesi uygulanır.

Madde 19 Oy Hakkı ve Temsil
1- Olağan ve olağanüstü Genel Kurul toplantılarında hissedarlar ya da temsilcileri her bir pay için bir oy kullanma hakkına sahiptirler.
2- Genel Kurullarda ortaklar bizzat bulunabilecekleri gibi bir vekil aracılığı ile de kendilerini temsil ettirebilirler. Vekile verilecek yetki belgesinin şeklini Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde Yönetim Kurulu belirler. Yetki belgesinin yazılı olması şarttır. Temsilci, yetki devreden ortağın yetki belgesinde belirtmiş olması kaydıyla, oyu devredenin isteği doğrultusunda kullanmak zorundadır.
3- Vekaleten temsil konusunda Türk Ticaret Kanunu düzenlemelerine uyulur.
4- Yönetim Kurulu ve denetçiler raporları ile bilanço ile kar zarar cetvellerinin ve Genel Kurul zabıtları ve hazır bulunanlar cetveli, Genel Kurul toplantı tarihinden başlayarak bir ay içinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilir veya toplantıya katılan komisere teslim edilir.

Madde 20 Genel Kurul Yönetimi, Oy Toplama ve Katip
Genel Kurul toplantılarında Yönetim Kurulu Başkanı veya Başkan vekili, bunlar da bulunmadığı takdirde, Yönetim Kurulu'nun üyeleri arasından seçeceği kimse başkanlık eder.
Başkanın vazifesi müzakerelerin muntazam bir surette cereyan etmesinin ve zabıtların Türk Ticaret Kanunu'na ve bu Ana Sözleşme hükümlerine uygun şekilde tutulmasının teminidir.
Genel Kurul Katibi, başkan ile oy toplayanlar tarafından pay sahiplerinden veya dışarıdan tayin olunur.

Madde 21 Hesap Dönemi ve Muhasebe
Şirket’in yıllık hesap dönemi Ocak ayının birinci gününden başlayarak Aralık ayının sonuncu günü sona erer. Birinci hesap yılı Şirket'in kesin olarak kurulduğu tarihten başlar ve o yılın Aralık ayının sonuncu günü sona erer.
Şirket, muhasebeleştirme, finansal raporlama, tutulacak defterler, bilanço ve kayıt düzenleri hususlarında T.C. Maliye Bakanlığı’nın ilgili mevzuat, ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca yayınlanan "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerince Uygulanacak Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi ile Kamuya Açıklanacak Finansal Tabloların Biçim ve İçeriği Hakkında Tebliğ" hükümlerinde ve ilgili sair mevzuatta tespit olunan usul ve esaslara uymakla yükümlüdür.

Madde 22 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na Gönderilecek Belgeler
İşbu Ana Sözleşme'nin bir kopyası Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gönderilmelidir.
Bilanço ile kar ve zarar cetvellerinin denetçilerce onaylı birer örneği Genel Kurul'un toplandığı tarihten itibaren ilgili mevzuatlarda öngörülen süre içinde Yönetim Kurulu ve denetçilerin raporlar ve Genel Kurul tutanakları ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gönderilir.
Şirket Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca belirlenen esas ve örneğe uygun olarak düzenlenen raporlar ile gerek görülen diğer bilgi ve belgeleri, düzenleme tarihinden itibaren ilgili mevzuatta öngörülen süreler iyinde Kurum'a gönderir.

Madde 23 Karın Dağıtımı
Şirket, bir bilanço döneminde elde ettiği safi karı Türk Ticaret Kanunu, Vergi Usul Kanunu ve diğer ilgili mevzuata uygun olmak üzere aşağıdaki şekilde dağıtır:
a- % 5 kanuni yedek akçe ayrılır.
b- Böylece oluşan dağıtılabilir kardan Türk Ticaret Kanunu'nda saptanan oran ve miktarda birinci kar payı ayrılır.
Safi karın yukarıdaki şekillerde dağıtımından sonra kalanın tamamının veya bir kısmının ortaklara ikinci kar payı olarak dağıtılmasına veya olağanüstü yedek akçeye ayrılmasına Genel Kurul karar verir.

Madde 24 İlanlar
Şirket’e ait ilanlar Türk Ticaret Kanunu'nun 37. maddesinin 4. fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla Şirket merkezinin bulunduğu yerde çıkan bir gazetede en az 15 (on beş) gün evvelden yapılır. Mahallinde gazete yayımlanmadığı takdirde ilan en yakın yerdeki gazete ile yapılır. Ancak Genel Kurul’un toplantıya çağrılmasına ait ilanların Türk Ticaret Kanunu'nun 368. maddesi hükümleri gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta evvelden yapılması zorunludur. Sermayenin azaltılması ve tasfiyeye ait ilanlar için Türk Ticaret Kanunu'nun 397 ve 438. maddeleri hükümleri uygulanır.

Madde 25 Kanuni Hükümler
İşbu Ana Sözleşme’de bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.